сите категории
EN

Дома>Вести>индустрија Вести

Недостаток на контејнери и Затворање на пристаништето во Шангај

„Неодамна, недостигот на контејнери стана извор на фрустрација за логистичката индустрија. Поради нерамнотежата помеѓу трговијата на Кина и Европа, голем број контејнери се блокирани во европските пристаништа и терминали. И железничките и океанските товарни оператори се соочуваат со овој проблем, кој се предвидува да трае до следната година. Транспортирањето на празни контејнери назад во Кина по ниска цена и со висока ефикасност може да биде клучот за ублажување на недостигот на контејнери во Кина. Во овој случај, некои нови технологии може да бидат земени во предвид. „

- Railfreight.com

新闻 配 图 -3 修 后

Затворањето на шангајското пристаниште за огномет веќе моментално го задави грлото на индустријата за огномет, а недостатокот на контејнери додава болка на тоа, бидејќи празните контејнери на друго место од Кина се заглавени и оставени на терминалите, повеќето од контејнерите одат кон запад заради структурната трговска нерамнотежа помеѓу Кина и другите земји, затоа, океанскиот товар на контејнери за огномет продолжува да се зголемува од минута во минута, неколку извозници на огномет би избрале да ги испраќаат своите производи доколку има на располагање контејнери. Се вели дека недостигот на вакви контејнери ќе трае до следната година.

-2020 11 27-